Home   |  Contact        
   

 

PRACTICA STUDENTIStagiul de practica economica din cadrul Facultatii de Management Turistic si Comercial se adreseaza studentilor din anul II zi si este cuprins in Planul de invatamant, semestrul IV.
Stagiul de practica economica se desfasoara in cadrul firmelor (societatilor comerciale) partenere, cu care Facultatea incheie conventii de practica, si in alte unitati economice din sfera comertului si turismului, pentru care studentii facultatii pot opta pentru desfasurarea stagiului de practica pe cont propriu.

Stagiul de practica economica se desfasoara pe parcursul a 3 saptamani, 6 ore zilnic, totalizand un numar de 90 de ore de practica, corespunzator planului de invatamant.

Stagiul de practica ecomomica se finalizeaza cu un colocviu de evaluare, constand in verificarea documentelor intocmite pe parcursul stagiului (adeverinta de practica, caietul de practica) si sustinerea unui proiect individual elaborat pe baza culegerii si prelucrarii datelor din organizatia respectiva.

Prin intermediul stagiului de practica economica, se urmareste atingerea unor obiective precum:
- cunoasterea activitatii economice ca sistem;
- posibilitatea de a intelege practic conceptul de derulare a unei activitati economice;
- formarea deprinderilor necesare aplicarii cunostintelor teoretice in solutionarea unor situatii de fapt concrete;
- dobandirea de competente specifice activitatilor economice desfasurate in cadrul firmelor de comert, turism si servicii;
- intelegerea contextului organizational in care se manifesta profesional un economist;
- informarea asupra problematicii cu care se confrunta autoritatile si institutiile cu atributii in administrarea afacerilor;
- identificarea problemelor specifice ale firmelor romanesti, in contextul crizei economice;
- formarea aptitudinilor necesare comunicarii in plan institutional si interinstitutional;
- documentarea in vederea elaborarii lucrarilor de licenta.

Studenti in hotelurile de pe litoral

Mulți tineri din Constanța aleg o carieră în turism sau comerț, dar concurența este acerbă și doar cei mai bine pregătiți reușesc.
Luciana este studentă în anul II la cursurile de masterat ale Universității „Dimitrie Cantemir” din Constanța. Se pregătește temeinic pentru a ajunge, la conducerea unui hotel de pe litoral, spune ea.
Acum, pentru Luciana și alți tineri ambițioși, facultatea cu specific în managementul turistic și comercial, a pregătit noi oportunități de studiu.
Studenții care se înscriu la una din specializările turism sau comerț, atît la facultate, cît și la master vor avea ocazia să învețe direct de la hotelieri, sau manageri comerciali și, în funcție de competențe, să rămînă și angajați.
Pînă acum, 10 complexuri hoteliere din stațiunile Mamaia și Costinești, dar și cinci reprezentanți ai celor mai mari centre comerciale de la malul mării s-au arătat interesați să-i primească pe studenți în practică.

Workshop Practica de specialitate aprilie 2015

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Facultatea de MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Acces rapid
 
    Concursuri pentru ocuparea posturilor didactice vacante

Link-uri utile
 
  • Ministerul Educatiei
  • Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri
  • Ministerul Afacerilor Externe

    TURUL UNIVERSITATII

  • Copyright 2011 Toate drepturile rezervate UCDC Home   |  Contact